אז מה עושים עם שעון דופק?

מאת: אושרית סוויסה - מאמנת כושר אישית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
היתרונות של שעון דופק ואיך הוא משפיע לטובה על האימון שלכם

את הפוסט הזה אני מקדישה לשעון דופק שזה שעון שפשוט בודק לנו את הדופק ולפי הגיל והמשקל יודע לומר לנו נתונים נוספים. לשעון מהסוג הזה יש השפעה מטורפת על האימון וביכולתו לשנות לנו את חווית האימון לחלוטין!

אז נעים להכיר, אני אושרית סוויסה קרסו ♡ מאמנת כושר אישית שעוזרת למתאמנות לטרוף כל יעד שהן רוצות! מתקופת חיטוב לחשיפה של הקוביות האהובות עלינו ועד ירידה של 20 קילוגרמים ויותר. תגדירו יעד, תנו מעצמכן תקופה, גלו רצינות ואנחנו שם!

ראיתי כל כך הרבה שינויים יפים של מתאמנות ואת האמת, ראיתי גם נשים שמתחילות תהליך כדי לסמן וי ולא כדי להצליח ולהגיע לשינוי שהן היו רוצות! את זה אני מספרת בכנות. כמו שיש סיפורי הצלחה רבים יש גם סיפורים שלא צולחים. המשותף בין הסיפורים השניים הם- חוסר דיוק, הכל בערך, לא יודעות כמה קלוריות נכנסות וכמה יוצאות, גם לא מבחינה מספרית אך גם לא מבחינה כמותית. זה נושא שלם לפוסט אך אם אני כאן מספרת לכן על שעונים חכמים אז לשעון יש יכולת לתרום המון להצלחתו של תהליך ומיד תבינו איך.

מה זה שעון דופק?

שעון דופק זה שעון נחמד כזה ששמים על היד. חשוב למקם אותו במיקום הנכון כדי שיצליח באמת למדוד לנו את הדופק. השעון מודד בזמן אמת את הביצועים שלנו באמצעות מדידת דופק. ניתן להפעיל אותו בתחילת אימון ולאפס בסוף האימון וכך לדעת נתונים על אותו אימון. הנתונים שנקבל היא כמות הקלוריות שהוצאנו בזמן הפעילות, כמות הקלוריות שהוצאנו בזמן המנוחה באימון וכמובן הכמות הכוללת. נתונים נוספים הם דופק ממוצע באימון, דופק נמוך ודופק גבוה בעת ביצוע האימון.

שעון הדופק יודע גם להגיד כמה קלוריות אנחנו מוציאים מחוץ למסגרת האימון, במהלך היום שלנו ובמנוחה, הוא סופר לנו צעדים ויודע לספר גם על איכות השינה שלנו.

מה בנוגע לרמת הדיוק של שעון הדופק?

החדשות הטובות הן ששעון הדופק מדויק! הוא בודק דופק בזמן אמת וממיר אותן לקלוריות כי ניצול של קלוריות מבוסס על דופק. כשהלב מזרים דם לשרירים זו פעולה שצורכת אנרגיה וככל שהלב מזרים דם במהירות יותר (דופק גבוה יותר), הגוף מנצל יותר אנרגיה, כלומר מוציא יותר קלוריות.

החדשות הפחות טובות הן שבאמצעות השעון אנחנו מגלים כמה קשה להוציא קלוריות באימון. באימון כוח כאשר מדובר באישה במשקל של כ-60 קילוגרמים כמות הקלוריות האפשרית להוצאה היא כ-300 קלוריות בשעה. באימון אירובי יש קצת תוספת לכמות הזו, לכיוון ה350-400 לשעה, בהנחה וזה אימון עצים במקסימום מוטיבציה.

לדעתי האישית זה טוב לדעת את האמת, תמיד! כשאנחנו יודעות את האמת אנחנו יכולות לעשות שיקולים בהתאם. זה עדיף לדעת שהוצאתי 300 קלוריות באימון ולא לחשוב שהוצאתי 1000 קלוריות ועכשיו "מותר לי" כי למספרים כאלה אין שום חיבור למציאות. אחת הסיבות שבגללן מתאמנות נכשלות בירידה במשקל היא כי הן חושבות שהן הוציאו מלא קלוריות באימון אז זה "לא נורא" לאכול עכשיו המבורגר… מה שהן לא יודעות זה שבאימון הן הוציאו כמה מאות בודדים ובהמבורגר עם לחמניה, צ'יפס ורטבים יש כ-1500 קלוריות.

איזה שעון דופק הכי מומלץ לרכישה?

רשת האינטרנט מלאה באתרים שמוכרים מותגים טובים. מה שאני ממליצה זה לשים לב ולא לרכוש שעון צעדים. יש שעונים שלא מסוגלים לבדוק דופק, הם בודקים רק צעדים ובדרך כלל נקראים "שעון ספורט" או שמות דומים נוספים. שעונים מהסוג הזה הרבה פחות טובים ברמת הדיוק שלהם כי ההתבססות שלהם היא רק על מרחק שביצעתם והם לא יודעים להגיד כמה קלוריות הוצאתם באימון כוח, שבו אין מרחק הליכה.

גרמין (garmin) היא אחת החברות היוקרתיות שמייצרות שעונים מסוג זה, הדגמים של החברה מתעדכנים וכל הזמן יוצאים דגמים חדשים. החוזקה של החברה היא ביצירת דגמים מעוצבים והחיבור שלהם בין ספורט לאופנה. חברות נוספות שמייצרות שעוני דופק חכמים הן אפל, סמסונג, פולאר, וואווי ו-Amazfit.

אז מה הקשר בין שעון דופק לירידה במשקל?

אנחנו יודעות שכדי לרדת במשקל או ליתר דיוק כדי לאבד מאחוזי השומן בגוף יש צורך ליצור גרעון קלורי שזה פער שלילי בין כמות הקלוריות הנכנסת לכמות הקלוריות היוצאת. את כמות הקלוריות הנכנסת אנחנו יכולות לדעת באמצעות שקילת האוכל ושימוש באפליקציה לחישוב קלוריות אך איך נדע את הנתון השני במשוואה את כמות הקלוריות שהוצאנו?

אז כמות הקלוריות שאנו מוציאות תלויה גם בכמות הקלוריות היוצאת במנוחה וגם בכמות הקלוריות היוצאת בזמן פעילות ואת שניהם ניתן לאמוד באמצעות שעון דופק.

עוד נקודה חשובה היא הפסיכולוגיה שמאחורי השעון. במקרים רבים השעון מאפשר לנו לתת מעצמנו יותר. אם אנחנו מוציאות באימון קליל כ-200 עד 300 קלוריות בשעה ויודעות זאת בזכות השעון, יש לנו אפשרות לתת מעצמנו עוד, לקצר מנוחות בין הסטים, להעלות עוד דופק, להוסיף משקלי עבודה וזאת כדי שהספק ההוצאה יהיה גדול יותר והאימון כבר לא יהיה "קליל".

כל המספרים הללו עוזרים לנו באמת להצליח בתהליך. אני פוגשת המון נשים שמספרות "ניסיתי ושום דבר לא הולך", כשנצמדים למספרים ובודקים את ההכנסה וההוצאה באופן מדויק תמיד יש תוצאות. זה ההבדל בין מי שמגיעה לתהליך עם גישה רצינית, בודקת את הנתונים מספרית ומצליחה לבין זו שמגיעה עם גישה מקובעת, לא מעוניינת לבדוק מספרים ובסופו של דבר נשארת עם אותן התוצאות.

אם חיפשת מאמן כושר אישי בראשון לציון, חולון, בת ים, רחובות, נס ציונה, תל אביב, יהוד, אור יהודה וערים נוספות באותו האזור, מעולה! תרשמי לי הודעה דרך האתר, אשמח שנתאם אימון אישי ראשון ונתחיל את הדרך למטרה שתרצי!

באהבה רבה!

אושרית סוויסה קרסו 🙂

אימוני כושר אישיים?
אזורים – ראשון לציון, נס ציונה, רחובות, חולון, באר יעקב, פתח תקווה.
תוכנית אימונים ותזונה אונליין?

אושרית סוויסה מאמנת כושר אישית

פוסטים יומיים נוספים

טוען פוסטים נוספים
כל הפוסטים נטענו
No more articles to load

זה הצעד הראשון בדרך אל המטרה שלך!

תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם

דילוג לתוכן