איך אפשר לאהוב ספורט ולהנות משגרת אימונים?

מאת: אושרית סוויסה - מאמנת כושר אישית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
איך לעבור מ"אני לא אוהבת להתאמן!" ל"אני לא יכולה בלי להתאמן!"

היי אהובות!! כאן אושרית סוויסה ולמי שלא מכירה אני מאמנת כושר אישית בחולון, ראשון לציון ותל אביב

אני יודעת שיש נשים שקשה להן להתחבר לכושר ואימונים. חלקן מרגישות שהן ממש סובלות מהאימון… מה אפשר לעשות ואיך אפשר להתאהב בספורט?

אני יכולה לומר לכן באופן חד משמעי שאם תקחו את הדברים שאני רושמת בפוסט הזה ותיישמו אותן תוכלו להפוך לאלו שאוהבות כושר, שמעלות תמונות שלהן מתאמנות ושמעודדות אחרות להתאמן!

  1. להפריד בין אימוני כוח ואימוני אירובי!

אחד הדברים הנפוצים שמתאמנות מספרות הוא שמרגישות שהאימון "סוחט" אותן והן "גמורות" ממנו. זה קורה כאשר האימון הוא אימון כוח ואירובי משולב. בהרבה מקרים הן מגדירות זאת כאימון פונקציונלי. לא כולן בנויות לאימונים מתישים מהסוג הזה ומעדיפות שהאימונים יתנו להן אנרגיה ולא יגרמו להן לרצות לישון שנת צהריים.

הסיבה שאימון כזה הוא מתיש היא שהאירובי הוא לא באמת אירובי. כדי להגיע למסלול האירובי שבו הגוף מנצל שומן כאנרגיה יש צורך לבצע פעילות סיבולת לשרירים למשך 20 דקות לפחות (הזמן הוא אינדבידואלי). רק לאחר 20 דקות הגוף יכנס למסלול האירובי וישתמש בשומן כאנרגיה. אז מה קורה באימוני כאלה שהמשחק הוא כוח אירובי לסרוגין? נכון! הגוף משתמש בסוכרים. וגומר אותם! לא עומד בקצב. התוצאה יכולה להיות סחרחורות ועייפות קיצונית. בטח שמעתן שספורטאים מקצועיים ממגוון תחומים ישנים שנת צהריים. המתאמנת הממוצעת מרגישה עייפות מאימון כזה ולא יכולה להרשות לעצמה לישון צהריים!

לעומת זאת, אימון כוח ברמת שמתאימה למתאמנת ינצל את הסוכרים בגוף בהדרגה. גלוקגון הוא הורמון שהגוף מפריש בעת ביצוע פעילות גופנית מתאימה, משחרר גלוקוז לדם ומייצב את רמות הסוכר בדם. באימונים עצימים מדי כאלו שמשלבים כוח ואירובי ביחד, הגוף פשוט לא עומד בקצב ולא מספיק לשחרר מספיק גלוקוז. ולעומת זאת באימון כוח עם מנוחות של 45 שניות בין הסטים, המצב מתאפשר. כאשר האירובי מגיע בסוף האימון או בנפרד מהאימון הגוף כבר יכול להיכנס למסלול האירובי ולנצל שומן כאנרגיה. שומן שווה לנו המון המון אנרגיה. כשהגוף מקבל שומן כמקור כזה, פתאום ההרגשה היא שיש כוח לרוץ ולהקיף את כל העיר.

  1. יעדים! כי איך אפשר בלי לקבל שכר על העבודה שלנו?

אני ממליצה לכל מי שמתחילה להתאמן לבדוק איפה היא נמצאת היום, להציב יעדים ולתכנן כיצד להגיע אליהם. כשאין יעדים ההרגשה היא של בזבוז זמן… "למה אני עושה את זה?" לעומת זאת- כשיש יעדים, זה ברור למה את עושה את זה!

אין דבר יותר מרגש מלהציב יעד ולהגיע אליו! להגדיר איפה את רוצה להיות ולהצליח להיות שם. זה טוב להערכה העצמית, טוב לבטחון ולהרגשת הסיפוק.

מה קורה אם מציבה יעד ולא מגיעה אליו?

במצב כזה הייתי בודקת מהן הפעולות שביצעת כדי להגיע ליעד הזה? העובדה שדברים לא קרו כמו שתיכננת אינה אומרת שזה לא אפשרי. זה בסך הכל אומר שאת הפעולות צריך לעשות קצת אחרת. אבל טוב שיש יעד, בזכות היעד את יודעת שצריך לשנות את הפעולות!

  1. לעשות בדיקות דם פעם בשנה!

חלק מהמתאמנות שהכרתי לאורך השנים הרגישו עייפות ובלי כוח להתאמן בעקבות מחסור במינרל או ויטמין מסוים. תעשי בדיקות דם ותבדקי שלא חסר כלום, בלי קשר לאימונים זה מומלץ על גבול החובה. ועם קשר לאימונים אם בא לך להתאמן ולהרגיש שיש לך אנרגיות לעשות את זה, זה כדאי מאוד!

לא כל הבדיקות דם ה"שגרתיות" בודקות את מה שצריך. כדי לקבל בדיקות ראויות יש לבקש מהרופאה דברים ספציפיים בהפניה: ברזל, מאגרי ברזל, חומצה פולית, ויטמין 12B , ויטמין D ומגנזיום. אלו הנפוצים ביותר שחסר מהם ומגנזיום מומלץ למתאמנות גם אם לא חסר ממנו.

אם יש משהו שחסר ותשלימי אותו עם תוסף תזונה, האנרגיה לאימונים ובכלל, תעלה.

  1. תזונה קשורה תמיד! ומשפיעה על ההרגשה שלך באימון

תזונה ובה יותר פחמימות ממה שהגוף צריך יכולה לגרום לנו להרגיש עייפות וכבדות באימון. תזונה ובה מעט מדי חלבונים – הביצועים נפגעים והגוף אינו מסוגל להתקדם לרמה הבאה. מעט מדי פחמימות או שומנים – חוסר איזון ברמות הסוכר והאנרגיה.

בדקי שאת יודעת מה לאכול, שהתזונה שלך מסודרת ומכילה את כל מה שהגוף צריך. ההשפעה שלה על האימון היא מהותית והיכולת לבנות שריר ולהגיע לאימון הבא חזקה יותר תלוי במה תאכלי וכמה.

  1. לאמן את האופי שלך, להגיע בוגרת ומוכנה!

מעולם לא טענתי שאימון זה קלי קלות. אימון זה דבר שצריך להיות מאתגר! אבל לא קשה מדי ומתיש. זו לא הדרך שלי. אני יכולה לעשות מדי פעם לעצמי אימון אינטנסיבי מאוד אבל מבינה שהרוב לא מתחברות לזה וזה בסדר. מנגד, אנחנו לא יכולות לצפות שהאימון יהיה קל כי אם הוא קל, מה הוא נותן לי ואיך הוא מקדם אותי?

קחי בחשבון שהאימון אולי קצת קשה אבל את עושה את זה בשביל הבריאות ובשביל המטרות! ההבנה הזאת מעידה על בגרות! הכי "קל" זה לשבת על הספה ולא לעשות כלום אבל זה לא באמת קל כי כשהמחשבות שלך ידרשו דין וחשבון, ההרגשה כבר הופכת קשה.

למי שמעוניינת לעשות את זה קצת יותר אישי!

אשמח לאמן אותך באימוני כוח שיגרמו לך להיות חזקה וחטובה או שיעזרו לך להגיע לכל יעד שתרצי. אם חיפשת מאמן כושר אישי או מאמנת כושר אישית בערים תל אביב, רמת גן, גבעתיים, חולון, ראשון לציון או רחובות את מוזמנת להשאיר לי הודעה ואשמח לחזור אלייך!

אימוני כושר אישיים?
אזורים – ראשון לציון, נס ציונה, רחובות, חולון, באר יעקב, פתח תקווה.
תוכנית אימונים ותזונה אונליין?

אושרית סוויסה מאמנת כושר אישית

פוסטים יומיים נוספים

טוען פוסטים נוספים
כל הפוסטים נטענו
No more articles to load

זה הצעד הראשון בדרך אל המטרה שלך!

תשאירו לנו פרטים ונחזור אליכם

דילוג לתוכן